sâmbătă, 22 noiembrie 2008

Iertarea

Din punctul meu de vedere iertarea reprezintă faptul de a accepta şi a nu lua în considerare greşeala făcută de o persoană cunoscută sau chiar necunoscută, astfel dând dovadă de respect şi răbdare faţă de acea persoană .

Acest fapt îl găsim în oricine indiferent de personalitate, defapt mă îndoiesc că există vreo persoană în lumea aceasta care nu a iertat vreodată conştient sau inconştient, iertarea poate avea loc în orice caz, fie în cazuri mărunte ca un frate care îşi iartă fratele mai mare pentru că l-a lovit, fie în cazuri foarte semnificative ca o persoana care găseşte puterea de a ierta un criminal care a încercat să-l omoare. Ea poate fi exprimată din multe motive, fie că o iubeşte pe acea persoană, fie că are respect şi răbdare pentru ea, fie că nu vrea să aibe remuşcări, fie că e spre binele lui, sau fie pentru o multitudine de alte motive.

În Biblie găsim acest cuvânt de nenumărate ori pentru că e de mare preţ în ochii Domnului să ierţi, atât pe aproapele tău cât şi pe duşmanul tău.

Cât despre expresia ,,să-l ierţi pe fratele tău de şaptezeci de ori câte şapte‘’ cred că se referă la faptul de a ne ierta unii pe alţii întotdeauna, ori de câte ori e nevoie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu