luni, 10 noiembrie 2008

Distracţie şi Bucurie

Distracţia este o activitate haioasă, interesantă, jucăuşă şi amuzantă care creează o stare plăcută persoanei ce trece prin ea. Ea depinde de multe lucruri: locaţie, anumite persoane, număr de participanţi, genul amuzamentului, etc.

Bucuria (fericirea) este o stare emoţională foarte plăcută care e cautată de orice om. Toţi oamenii planetei îşi caută fericirea în diferite lucruri, activităţi, persoane; dar foarte puţini îşi găsesc fericirea în Domnul, adevărata sursă a fericirii absolute.

Cel puţin pentru mine, bucuria şi distracţia sunt două lucruri diferite. Am motive de bucurie pe lumea aceasta şi dincolo de ea, dar nu prea am motive de distracţie, deci mă distrez mai puţin. În secolul 21 ‘’distracţia’’ se referă mai mult la discotecă, băutură, petreceri, amuzamente, ieşiri în oraş, şi alte asemenea lucruri mai mult sau mai puţin nevinovate.

Bucuria în Domnul se poate descoperii de exemplu atunci când o persoana recunoaşte că este păcătoasă şi are nevoie de iertare, se pocăieşte şi se află sub grija Domnului.

Uneori nu preţuim unele bucurii decât când le pierdem.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu