miercuri, 12 noiembrie 2008

Ghidaţi de înţelepciune

Subiectul conformării noastre standerdelor instituite de mediul laic este un subiect des întâlnit şi tratat în adunările creştinilor.

Observăm nevoia oamenilor de a aparţine unui curent, de a se simţi acceptaţi şi toleraţi mergând mână în mână cu modalităţile prin care ei reuşesc să obţină aceasta. Dumnezeu ne-a făcut diferiţi tocmai pentru ca noi să ne încredem în El în totalitate şi să nu fim niciodată îngrijoraţi dacă nu corespundem standardelor altor persoane. Dacă am avea încredere în decizia Lui, nu cred că ne-am confrunta cu problema conformismului. Ironic şi îngrijorător este faptul că în ciuda planului Său iniţial, noi ne străduim atât de tare să setăm sabloane şi să ne înghesuim cu toţii în ele - lucru mult mai greu de obţinut. Şi dificultatea aceasta fiind justificată tocmai pentru că nu am reuşi atât de uşor să contraatacăm un plan divin. În timp ce lumea are standarde şi biserica are standarde instituite de însuşi Dumnezeu. Dar pe parcursul timpului, lucrurile evoluând, observ că facem şi în cadrul acesta o greşeală. Deseori noi punem reguli nefiltrate prin dragostea pentru cei din jur, iar pe acestea le urcăm pe un piedestal mult mai înalt decât respectul şi consideraţia care ar trebui să o avem faţă de semeni, prin urmare rănindu-i şi îndepărtându-i. Oare noi chiar înţelegem ce a dorit defapt Tatăl să ne spună când ne-a transmis să nu ne potrivim chipului veacului acestuia sau doar folosim această poruncă pentru a crea reguli cu scopul de a ne satisface moftul posedării ultimului cuvânt într-o contradicţie?

Eu cred că ar trebui să ne lăsăm ghidaţi de înţelepciunea pe care dragostea Lui ne-o pune la dispoziţie şi care ne va ajuta să distingem clar semnalmentele chipului veacului care se adresează mai mult la nivelul spiritual decât cel material şi care, odată pus la punct, va avea ca finalitate şi reglementarea categoriei materiale.

Un comentariu:

  1. "semnalmentele chipului veacului care se adresează mai mult la nivelul spiritual" - asta in mod cert si aici lupta este cea mai grea si atacurile cele mai suptile. Cei care invoca punerea la punct si spalarea partii vizibile a paharului o fac pt. ca au o viziune bruta asupra lucrurilor, obtin rezultate "spirutale" mai rapid si mai usor si astfel obtin si aprecierea si aprobarea publica.
    Observator

    RăspundețiȘtergere