sâmbătă, 22 noiembrie 2008

A ierta este divin

Un citat de Alexander Pope spune aşa: "A greşi este omenesc, a ierta este divin".
Tocmai din acest citat extragem originile iertării, valenţele iertării şi magnitudinea iertării.


Ca şi copii ai Lui, sunt ferm convinsă, că iertarea ar trebui să reprezinte pentru noi un imperativ, un necesar, şi nu un element facultativ cum îl privim de cele mai multe ori .


Vă aflaţi aici, citind această revistă, tocmai datorită faptului că Dumnezeu ne-a iertat, pentru că încă ne păsuieşte şi ne dă ocazia să experimentăm şi noi libertatea oferită de iertare şi pentru a ne perfecţiona această virtute.

Am fost creaţi cu mici goluri, cu mici lipsuri pe care doar El în dragostea Sa îngăduitoare şi blândă le poate umple. Prin prisma Lui, noi suntem întregi, însă prin prisma umanităţii noastre, acele lipsuri ies la lumină şi se expandează.

Suntem foarte pricepuţi când vine vorba de evaluarea neajunsurilor proprii şi ne simţim deseori împiedicaţi de ele, dar întradevăr excelăm când e vorba de evaluarea imperfecţiunilor celor din jur care poate la un nivel mai înalt sau mai scăzut ne afectează. Prinşi în sentimentul de individualitate promovat de societatea contemporană, se simte o creştere tot mai mare a insensibilităţii noastre, a brutalităţii noastre şi a refuzului nostru de a trece cu vederea orice lucru mic care ne-ar putea leza iluzia de integritate sau cvasi-perfectiune pe care ne străduim atât de mult să o instaurăm, chiar dacă aceste lucruri rănesc apropiaţii noştri. Iertarea e dovada dragostei, iar noi suntem incapabili să iubim fără Dumnezeu.

Insensibilitatea noastră îşi are rădăcini în suferinţe adânci muşamalizate, nevindecate, neîncredinţate în mâna pricepută a lui Dumnezeu. În procesul de refulare a acestor dureri vor fi mai apoi prinşi oameni care vor ieşi, şi ei, la rândul lor, suferind din pricina noastră.
Modul în care vom reuşi să fim cu adevărat liberi, va fi să ne facem un culcuş în palmele lui Dumnezeu, pe care El le ţine în permanenţă deschise pentru noi. Promisiunea Lui de a ne vindeca, de a ne ierta, stă în picioare încă de la începuturi.

Ne putem găsi liniştea în iertare, iar odată simţită o aşa uşurare şi bucurie, e imposibil să nu oferim şi noi această oportunitate!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu